Long Walk – Little Chalfont

Long Walk - Little Chalfont Buckinghamshire

A substantial refurbishment and extension of an existing 'colonial' style property to create an elegant and highly distinctive modern home.
The unusual shape of the rooms has been retained, balanced by contemporary additions. Key external features such as the multiangle shape have been maintained and restored, while interior spaces have been reorganised and substantially extended to create a more flexible living space tuned to the needs of the family.

The ground floor and first floor have been remodelled to create an expansive and airy sequence of spaces. The heart of this new space is a cantilevered staircase which wraps an original fireplace, linking the ground floor with the first floor bedrooms with light from a large glass roof-light.

A full external and internal design fit-out has been an integral part of the project.

Long Walk Little Chalfont Custome made staircase

Long Walk Little Chalfont Lighting Detail

Long Walk Little Chalfont Bathroom

Long Walk Little Chlfont Extension Plans

 

 

 

Comments are closed.